Tri­f­le

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(438)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes. 10 personen
3 438

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de helft van de slagroom, de helft van de suiker en de melk op laag vuur tegen de kook aan. Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met ⅓ van de rest van de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig. Voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.
  2. Schep ondertussen de jam door het ontdooide zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel (per 10 personen) met een staafmixer en houd apart. Snijd de cake in blokjes, doe in een grote (glazen) schaal en besprenkel met de sherry. Schep het fruitmengsel over de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet 3 uur in de koelkast.
  3. Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de fruitpuree over de vla. Schep de slagroom erop. Bestrooi met amandelschaafsel.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je de sherry vervangen door 100 ml diksap appel.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Trifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tri­f­le

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 500 ml volle melk

Breng de slagroom, suiker en de melk op laag vuur tegen de kook aan.

2
2
  • 6 eieren
  • 25 g suiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 50 g custardpoeder

Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.

3
3

Voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

4
4
  • 4 el bosvruchtenjam
  • 1 kg zomerfruit

Schep ondertussen de jam door het ontdooide zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel (per 10 personen) met een staafmixer en houd apart.

5
5
  • 400 g roombotercake
  • 150 ml Los Cisnes-cream

Snijd de cake in blokjes, doe in een grote (glazen) schaal en besprenkel met de sherry.

6
6

Schep het fruitmengsel over de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet 3 uur in de koelkast.

7
7
  • 25 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter.

8
8
  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker

Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.

9
9

Verdeel de fruitpuree over de vla. Schep de slagroom erop. Bestrooi met amandelschaafsel.

bereidingstip:

Voor een alcoholvrije trifle kun je de sherry vervangen door 100 ml diksap appel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.