Tri­f­le

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(464) waardeer
engels nagerecht Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes. 10 personen
3 464

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met ⅓ van de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.
  2. Breng ½ van de slagroom met 30 g suiker (per 10 personen) en de melk tegen de kook aan. Voeg een scheut van deze hete room al roerend toe aan het eischuim. Schenk daarna dit mengsel al roerend bij het roommengsel in de pan. Verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.
  3. Schep ondertussen de fruitspread door het zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel met de staafmixer en houd apart.
  4. Snijd de cake in blokjes, doe in de schaal en besprenkel met de sherry. Schep de rest van de fruitpuree op de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  5. Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de achtergehouden fruitpuree over de vla, schep de slagroom erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

bereidingstip:

Vervang voor een alcoholvrije trifle de sherry door 100 ml diksap appel.

serveertip:

Je kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4. Volg vlak voor het serveren stap 5.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Trifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tri­f­le

1
1
  • 6 middelgrote eieren

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.

2
2
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 50 g custardpoeder

Klop de dooiers met de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.

3
3
  • 250 ml verse slagroom
  • 30 g kristalsuiker
  • 500 ml volle melk

Breng de slagroom met de suiker en de melk tegen de kook aan.

4
4

Voeg een scheut van deze hete room al roerend toe aan het eischuim. Schenk daarna dit mengsel al roerend bij het roommengsel in de pan.

5
5

Verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

6
6
  • 4 el fruitspread bosvruchten
  • 1 kg diepvries zomerfruit

Schep ondertussen de fruitspread door het zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel met de staafmixer en houd apart.

7
7
  • 400 g roombotercake
  • 150 ml cream sherry

Snijd de cake in blokjes, doe in de schaal en besprenkel met de sherry.

8
8

Schep de rest van de fruitpuree op de cake. Schenk de vla erover en strijk glad.

9
9

Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

10
10
  • 25 g amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter.

11
11
  • 250 ml verse slagroom
  • 70 g kristalsuiker

Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.

12
12

Verdeel de achtergehouden fruitpuree over de vla, schep de slagroom erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

bereidingstip:

Vervang voor een alcoholvrije trifle de sherry door 100 ml diksap appel.

serveertip:

Je kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4. Volg vlak voor het serveren stap 5.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.