bewaar
Trifle
Trifle
bewaar

Trifle

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

30 min. bereiden
2 uur wachten
468waarderingen

Ingrediënten

10 personen

6

middelgrote eieren

150 g

kristalsuiker

1 tl

vanillearoma

50 g

custardpoeder

500 ml

verse slagroom

500 ml

volle melk

4 el

fruitspread bosvruchten

1 kg

diepvries zomerfruit

400 g

roombotercake

150 ml

cream sherry

25 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Dit deftige Britse dessert zal op iedereen indruk maken door de vele, smakelijke laagjes.

Aan de slag

1

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met ⅓ van de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.

2

Breng ½ van de slagroom met 30 g suiker (per 10 personen) en de melk tegen de kook aan. Voeg een scheut van deze hete room al roerend toe aan het eischuim. Schenk daarna dit mengsel al roerend bij het roommengsel in de pan. Verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

3

Schep ondertussen de fruitspread door het zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel met de staafmixer en houd apart.

4

Snijd de cake in blokjes, doe in de schaal en besprenkel met de sherry. Schep de rest van de fruitpuree op de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

5

Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de achtergehouden fruitpuree over de vla, schep de slagroom erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

serveertipJe kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4. Volg vlak voor het serveren stap 5.

bereidingstipVervang voor een alcoholvrije trifle de sherry door 100 ml diksap appel.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.