bewaar
Eton Mess van Yvette van Boven
Eton Mess van Yvette van Boven
bewaar

Eton Mess van Yvette van Boven

Volgens Yvette het snelste en makkelijkste toetje ooit. En nog oh's en ah's scoren ook!

10 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

120 g

meringues vanille met karamel

250 ml

verse slagroom

2 tl

fijne kristalsuiker

250 g

diepvries rood fruit

15 g

verse munt

100 g

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Volgens Yvette het snelste en makkelijkste toetje ooit. En nog oh's en ah's scoren ook!

Aan de slag

1

Breek de meringues in grove stukken.

2

Klop de slagroom met de fijne suiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep de stukken meringue, het ontdooide fruit en de slagroom voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien!

3

Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine (of in het bakje van de staafmixer) tot groen poeder. Strooi het op een schotel. Bevochtig de randen van wijde glazen of mooie schaaltjes met wat water en doop ze in de groene muntsuiker.

4

Schep de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg uiteraard dat de randen schoon blijven. Serveer direct.