Eton Mess van Yvet­te van Bo­ven

Volgens Yvette het snelste en makkelijkste toetje ooit. En nog oh's en ah's scoren ook!

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Volgens Yvette het snelste en makkelijkste toetje ooit. En nog oh's en ah's scoren ook! 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de meringues in grove stukken.
  2. Klop de slagroom met de fijne suiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Schep de stukken meringue, het ontdooide fruit en de slagroom voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien!
  3. Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine (of in het bakje van de staafmixer) tot groen poeder. Strooi het op een schotel. Bevochtig de randen van wijde glazen of mooie schaaltjes met wat water en doop ze in de groene muntsuiker.
  4. Schep de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg uiteraard dat de randen schoon blijven. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eton Mess van Yvette van Boven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eton Mess van Yvet­te van Bo­ven

1
1
  • 75 g meringues

Breek de meringues in grove stukken.

2
2
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl fijne suiker

Klop de slagroom met de fijne suiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf).

3
3
  • 250 g diepvries rood fruit

Schep de stukken meringue, het ontdooide fruit en de slagroom voorzichtig door elkaar. Het mag er lekker grof uitzien!

4
4
  • 15 g munt
  • 100 g suiker

Maal voor de muntsuiker de blaadjes munt met de suiker in een keukenmachine (of in het bakje van de staafmixer) tot groen poeder.

5
5

Strooi het op een schotel. Bevochtig de randen van wijde glazen of mooie schaaltjes met wat water en doop ze in de groene muntsuiker.

6
6

Schep de mousse voorzichtig in de glazen, maar zorg uiteraard dat de randen schoon blijven. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.