bewaar
Eton mess met rabarber
Eton mess met rabarber
bewaar

Eton mess met rabarber

Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess.

25 min. bereiden
1 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse rabarber

4 el

gembersiroop

125 ml

verse slagroom

1 tl

kaneel

100 g

verse aardbei

12

meringuettes karamel

Laag voor laag opgebouwd, maar je eet alles lekker door elkaar. Zo hoort dat bij een Eton mess.

Aan de slag

1

Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes Doe met 3/4 gembersiroop in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken tot de rabarber zacht is. Laat 1 uur afkoelen.

2

Klop de slagroom stijf met de rest van de gembersiroop en kaneel. Snijd de aardbeien in stukjes. Verdeel de helft van de rabarber over zo veel (whisky)glazen als je nodig hebt. Schep de helft van de geklopte slagroom erop. Verkruimel de meringuettes erover en verdeel de helft van de aardbeien erover. Maak zo nog 4 lagen met de rest van de rabarber, slagroom, meringuettes en de aardbeien.

variatietipVervang de aardbeien met 100 g frambozen

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.