bewaar
Rabarber met vanilleroom
Rabarber met vanilleroom
bewaar

Rabarber met vanilleroom

Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

50 ml

kraanwater

6 el

kristalsuiker

125 ml

verse slagroom

125 ml

Griekse yoghurt

500 g

verse rabarber

25 g

ongezouten roomboter

2 el

aardbeienlikeur

125 g

verse aardbei

Een fris dessert met een van onze absolute lentetoppers: rabarber.

Aan de slag

1

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en stokje met het water aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur trekken. Breng het water opnieuw aan de kook, verwijder het stokje en los de suiker erin op. Laat afkoelen.

2

Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel het suikerstroopje en de Griekse yoghurt erdoor. Laat de room in de koelkast koud worden. Snijd de rabarber in stukken van ca. 2 cm. Verhit de boter in een wok of hapjespan en roerbak de rabarber 3 min.

3

Strooi de rest van de suiker erover en laat karamelliseren. Schenk de likeur erbij en verwarm het geheel nog 2 min. Snijd de aardbeien in stukjes. Schep de rabarber in schaaltjes en schep de vanilleroom erop. Strooi de aardbeien erover.

tip

combinatietipRabarber gaat goed samen met aardbeien, sinaasappel, rozijnen, gember, anijs, kaneel en vanilleyoghurt- of vla bijvoorbeeld.

Rabarber met vanilleroom

Instructievideo - 02:21 min.

Rabarber bereiden

Instructievideo - 01:54 min.