Aardbeienroomflip met rabarber
Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g verse rabarbers
- 4 el kristalsuiker
- 2 tl allesbinder
- 250 g verse aardbeien
- 1 tl balsamicoazijn
- 125 g mascarpone
- 4 dl blanke vla
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
- Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
- Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
kookstaptip:
Voor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 330 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aardbeienroomflip met rabarber
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardbeienroomflip met rabarber
- 250 g verse rabarbers
- 3 el kristalsuiker
- 2 tl allesbinder
Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met de suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.
- 250 g verse aardbeien
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 el kristalsuiker
- 125 g mascarpone
Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.
- 4 dl blanke vla
Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.
kookstaptip:
Voor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.