bewaar
Aardbeienroomflip met rabarber
Aardbeienroomflip met rabarber
bewaar

Aardbeienroomflip met rabarber

Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse rabarber

4 el

kristalsuiker

2 tl

allesbinder

250 g

verse aardbei

1 tl

balsamicoazijn

125 g

mascarpone

4 dl

blanke vla

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Het ultieme feesttoetje voor jong en oud.

Aan de slag

1

Snijd de rabarber in stukje van 3 cms. Breng in een steelpan het water met 3 el suiker aan de kook. Voeg de rabarberstukjes toe en laat in 5-7 min. zacht worden. Bind eventueel het kookvocht met allesbinder. Laat de rabarber afkoelen.

2

Snijd de aardbeien in stukjes. Houd 2 el aardbeienstukjes achter voor de garnering. Pureer in een kom met staafmixer of keukenmachine de rest van de aardbeien met balsamicoazijn en de rest van de suiker. Klop de mascarpone erdoor.

3

Schenk in 4 hoge glazen afwisselend blanke vla, rabarber en laagjes aardbeienroom. Eindig met een laagje blanke vla. Garneer de aardbeienroomflip met stukjes aardbei.

kookstaptipVoor deze flip kan ook rabarbercompote uit pot gebruikt worden. Dan staat dit toetje in nog geen 10 minuten op tafel.