bewaar
Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla
Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla
bewaar

Rabarber-aardbeicrumble met blanke vla

10 min. bereiden
20 min. oventijd
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

verse rabarber

6 el

aardbeienjam

100 g

tarwebloem

4 el

witte basterdsuiker

50 g

ongezouten roomboter

500 ml

blanke vla

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Meng de rabarber met de jam en verdeel over de ovenschaal.

2

Meng de bloem met de suiker. Snijd de boter er met 2 messen doorheen tot erwtjesgrootte. Meng met koele hand het deeg tussen je vingers tot kruimels. Verdeel de kruimels over de rabarber. Bak de schaal in het midden van de oven in ca. 20 min. bruin. Serveer met de vla.