Vegetarische tapas
Vegetarische tapas

Vegetarische tapas

Tapas voor veggies! Klassieke vegetarische Spaanse of Italiaanse tapas maken? Of ga jij voor gegrilde paprika’s en olijven? Hier vind je de lekkerste recepten om zelf vegetarische tapas hapjes te maken met Allerhande!

Bruschette met salade van artisjokbodems

Bruschette met salade van artisjokbodems

  1. Verwijder de steel en de buitenste harde blaadjes van de artisjokken. Halveer een citroen en wrijf met de snijkant van een helft over de onderkanten van de artisjok om verkleuren te voorkomen. Breng een pan water aan de kook. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroensap toe en kook de artisjokken in 30 min. gaar. Schep ze uit het water en laat afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd voor de bruschette de ciabatta in 5 sneetjes per persoon en bestrijk met de helft van de olie. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
  3. Snijd het steeltje van de rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook en de zongedroogde tomaten fijn. Meng voor de marinade het citroenrasp met de rode peper, knoflook, dragon, tomaat en de rest van de olie.
  4. Haal de blaadjes van de artisjok los en verwijder het hooi in de kern. Het hooi kun je niet eten. Snijd de artisjokbodems in blokjes van ½ x ½ cm en meng met de marinade. Verdeel de rucola en artisjoksalade over de bruschette en schaaf er met een dunschiller krullen Parmezaan over. Serveer direct.