Paasmenu 2022
Paasmenu 2022

Paasmenu 2022

We gaan er dit jaar weer een feestelijk Pasen van maken. Met behulp van onze favoriete paasrecepten worden het hopelijk mooie dagen. We wensen iedereen fijne Pasen met een uitgebreid ontbijt, relaxte brunch of gezellig diner!
P.S. blader ook door de AH Paasgids!

16 april live koken met Hugo Kennis

16 april live koken met Hugo Kennis

De dag voor Pasen, zaterdag 16 april, organiseren we een digitale live Kookschool!

Samen met tv-chef Hugo Kennis ga je een schitterende aardbeiencheesecake maken. Hij neemt je live mee door het recept, geeft tips en tricks, zodat het resultaat verbluffend wordt. Daarmee steel jij zeker de show deze Pasen!

Extra leuk: de eerste 20 aanmeldingen krijgen een Paas-verrassingsbox (incl. alle ingrediënten) thuisgestuurd!
Dus zet 16 april in je agenda en doe mee! Kijk voor meer info op ah.nl/paas-kookschool


En op YouTube laat Hugo in de Allerhande Pasen Kookschool zien hoe leuk en makkelijk het is om de lekkerste paas gerechten zelf te maken. Van regenboogpaastaart tot lamsrack: koken voor Pasen met Hugo Kennis lukt altijd!

Content list image

Ook zo'n zin in Pasen?

Eindelijk weer uitpakken met mooi gedekte tafels, vol verse croissantjes, smoothies, broodjes en veel paaseitjes natuurlijk. Met het lekkerste paasassortiment, prijzen waar je vrolijk van wordt en inspiratie hoe je Pasen thuis kan vieren, wordt ieder paasmoment een feest!

Shop je favoriete paasproducten
Regenboogpaastaart

Regenboogpaastaart

Ingrediënten

12 personen

800 g

ongezouten roomboter

375 g

kristalsuiker

2 tl

vanille-extract

6

witte scharreleieren

1 mespunt

zout

375 g

zelfrijzend bakmeel

1 doosje

Cake Decor regenboogkleurstoffen

100 g

witte rolfondant

350 g

poedersuiker

50 g

paaseitjes marsepein

1 el

rozijnen

2 el

paashagel XL

4

kokoskoekken naturel

125 g

AH Excellent paas snoepmix

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • bakpapier

  • springvorm met losse bodem (18cm, ingevet)

  • spuitzak met stervormig mondje

  • papieren cupcakevormpjes

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de suiker met 375 g boter in de keukenmachine of met de handmixer in 5 min. luchtig. Voeg de helft van het vanille-extract toe. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Doe het zout en zelfrijzend bakmeel erbij en meng in 5 min. tot een beslag.
  2. Verdeel het beslag over 3 bakjes. Maak eerst een rood beslag met de tube rode kleurstof, hou enkele druppels van de kleurstof apart. Maak 1 bakje blauw beslag met de tube blauwe kleurstof en 1 bakje oranje beslag met de tube oranje kleurstof.
  3. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Doe per kleur het beslag in een springvorm en bak de cakes in het midden van de oven in 30-40 min. gaar. Laat de cakes minimaal 1 uur afkoelen. Snijd ze aan de bovenkant bij, zodat deze kant mooi recht en egaal is.
  4. Meng ondertussen ⅓ van het witte fondant met de rest van de rode kleurstof tot een roze fondant. Rol het witte en roze fondant uit en snijd met een mesje 2 konijnenoren van 12 x 5 cm uit het witte fondant en de binnenkant van de oortjes uit het roze fondant. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Mix voor de botercrème de rest van de boter 8 min. met de rest van het vanille-extract. Klop in 2 delen de poedersuiker erdoor. Houd ¼ van de botercrème apart in een glazen kom en meng met een spatel een ½ tube groene kleurstof erdoor. Meng de rest van de botercrème met een ½ tube gele kleurstof. Schep de groene crème in de spuitzak met stervormige mond.
  6. Smeer een laag van de gele botercrème op de bovenkant van de afgekoelde cakelagen en stapel de lagen op een groot bord op tot een taart. Leg de laatste laag cake ondersteboven boven op de taart, zodat de bovenkant van de taart extra strak is. Snijd van 1 zijkant van de cake 4 cm af, hou dit apart. Kantel de cake op het snijvlak. Besmeer alle kanten van de cake met de rest van de gele botercrème. Strijk met de rechte kant van een groot mes (bijv. een koksmes) langs de botercrème om de taart glad af te werken. Maak de randen van het bord schoon met wat keukenpapier en warm water. Zet de cake minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven
  7. Verkruimel ondertussen het apart gehouden stuk cake en verdeel over de muffinvormpjes. Maak er met de spuitzak groene botercrème-toefjes op. Zorg dat je ¼ deel van de groene botercrème overhoudt voor het gras.
  8. Snijd de marsepeinen eitjes doormidden. Zet de konijnoren rechtop in de cake. Steek rozijnen als oogjes in de voorkant van de cake en maak wimpers met de witte hagelslag. Maak een neusje van 3 halve marsepeinen eitjes en maak snorharen met de bruine hagelslag. Maak van de kokoskoeken 2 voor- en achterpootjes. Maak op het bord rondom de haas kleine toefjes gras met de groene botercrème en decoreer de taart en de cakevormpjes met de paasbloemen.