High tea hapjes
High tea hapjes

High tea hapjes

High tea = liters thee drinken en high tea-hapjes proeven. Het ultieme high tea-hapje? Scones met clotted cream en jam. Maar er kan zo veel meer. Zoete en/of hartige hapjes en sandwiches… dit zijn de lekkerste high tea-recepten.

Scones met frambozenjam

Scones met frambozenjam

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
  2. Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
  4. Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
Wat is het verschil tussen een high tea of afternoon tea?

Wat is het verschil tussen een high tea of afternoon tea?

Vraag je in Engeland om een high tea, dan krijg je een maaltijd die om zes uur wordt gegeten. De high tea die wij kennen, is eigenlijk een afternoon tea. Deze traditie ontstond rond 1840 in Engeland, waar hertogin Anna van Belford om vier uur theedronk met lekkere hapjes. In Nederland begint de afternoon tea (onze high tea dus) gewoonlijk rond drie uur ’s middags en duurt ongeveer twee uur.

Wat heb je nodig voor een high tea?

Op het menu van de Engelse high tea vind je witte bonen, worstjes en kaasjes. Onze high tea bestaat uit acht tot tien zoetigheden en hartige hapjes per persoon. Bij de zoete gerechten denken we vaak aan scones, muffins en cupcakes. Voorbeelden van hartige hapjes die je regelmatig op een high tea ziet, zijn sandwiches en miniquiches. En dan natuurlijk: thee. Rooibosthee past goed bij fruitgerechtjes, waar groene thee goed past bij gerechten met vis, en zwarte thee lekker is bij zoete broodjes. Meer weten? Lees hier meer over theesoorten.

Wat heb je nodig voor een high tea?