Kleine taartjes

Kleine taartjes

High tea, feestje of gewoon kleine trek? Minitaartjes zien er erg schattig uit en hebben het ideale formaat voor 1 persoon. Van kleine appeltaartjes tot ander klein gebak: hieronder vind je alle kleine taartjes van Allerhande.

Mini-appeltaartjes

Mini-appeltaartjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
  4. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.