Tulband maken

Tulband maken

Je kunt hem serveren met room of chocolade. Je kunt er vruchten, noten en pompoen in verwerken. Maar eigenlijk behoeft de tulband geen krans, het is een charmante verschijning van zichzelf. Een onmisbaar pronkstuk op een feestelijke buffettafel.

Bitterkoekjestulband met chocolade maken

Bitterkoekjestulband met chocolade maken

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem.
  2. Doe de bitterkoekjes in een kom en besprenkel met de amaretto. Laat 10 min. staan. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de bitterkoekjes met amaretto toe en maal 10 sec. Doe de boter met de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het beslag is geklopt. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel luchtig erdoor. Meng het bitterkoekjesmengsel snel maar voorzichtig erdoor.
  3. Schep het beslag in de tulbandvorm en dek deze losjes af met aluminiumfolie. Bak de tulband in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Verwijder de folie na 30 min. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar. Laat de tulband 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat de cake uit de vorm komt. Laat in 1 uur en 30 min. volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.