bewaar
Marmercake tulband
Marmercake tulband
bewaar

Marmercake tulband

Deze marmercake tulband is mooi van buiten én van binnen.

30 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
94waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

cakemeel

250 g

ongezouten roomboter

250 g

fijne kristalsuiker

5

middelgrote eieren

100 g

pure chocolade 72%

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm 2 liter

  • satéstokjes

Deze marmercake tulband is mooi van buiten én van binnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.

2

Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.

3

Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzag­beweging door.

4

Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.