Chocoladefondue
Het kerstdiner sluit je feestelijk af met chocoladefondue. Een feestje voor de zoetekauw en een schitterend plaatje op tafel. Lekker met verschillende soorten fruit, noten of met kokos. Je maakt het zo speciaal als je zelf wil!

Chocoladefondue
Ingrediënten
4 personen
100 g
pecannoten
4
handperen
2 el
citroensap
150 g
extra pure chocolade
1 mespunt
gemalen kardemom
250 g
pitloze witte druiven
- Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
- Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
- Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.