Chocoladefondue
Chocoladefondue

Chocoladefondue

Het kerstdiner sluit je feestelijk af met chocoladefondue. Een feestje voor de zoetekauw en een schitterend plaatje op tafel. Lekker met verschillende soorten fruit, noten of met kokos. Je maakt het zo speciaal als je zelf wil!

Chocoladefondue (basisrecept)

Chocoladefondue (basisrecept)

Ingrediënten

4 personen

150 g

pure chocolade 58%

50 g

aardbeien

50 g

pitloze druiven

50 g

marshmallows

50 g

bramen

2

mini melkbrioches

200 ml

volle melk

  1. Breek de chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade zo (au bain-marie) al roerend smelten.
  2. Verdeel ondertussen het fruit en de marshmallows over een schaal. Snijd de broodjes in 4 stukken en leg erbij.
  3. Roer heel langzaam de melk bij de chocolade terwijl je roert met een garde. Schenk de chocolade over in een kom of een fonduepan en zet op de schaal.