bewaar
Chocoladefondue
Chocoladefondue
bewaar

Chocoladefondue

Het liefst zou je er met je vingers in dippen, maar wij raden toch aardbeien, mandarijn en cake aan.

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bittere chocolade

100 g

kaapse goudbessen met kelk

100 g

verse aardbei

2

mandarijnen

4 plakken

roombotercake

Dit heb je nodig

  • chocoladefonduepotje

  • fonduevork

Het liefst zou je er met je vingers in dippen, maar wij raden toch aardbeien, mandarijn en cake aan.

Aan de slag

Breek de chocolade in stukjes. Laat in een steelpan au bain marie smelten (pannetje in pan met kokend water zetten tot chocolade smelt, goed roeren tot gladde chocoladesaus ontstaat). Open intussen de 'lampionnetjes' van de goudbessen voorzichtig en vouw deze omhoog. Was de aardbeien (kroontjes niet verwijderen). Pel de mandarijnen en verdeel in partjes. Snijd de cake in blokjes en schenk de chocolade in het fonduepotje. Prik aan tafel het fruit en de cake aan een vork of satéstokje en doop in de chocolade.

combinatietipOok lekker met banaan, pitloze druiven of ananas.