bewaar
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
bewaar

Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes

20 min. bereiden
2 uur wachten
23waarderingen

Ingrediënten

8

Kaapse goudbessen

100 g

roomboter

150 g

pure chocolade

1 eetlepel

sinaasappellikeur

6

almond cookies

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • quiche- of lage taartvorm (doorsnede 18 cm)

Aan de slag

1

'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen. Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is gesmolten. Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen. Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen. Koekjes door chocolade scheppen. Mengsel in vorm schenken. Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke taartpunt er een heeft). Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

2

Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden. Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen. Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.