Sco­nes

Wij zijn gek op scones! Ze hoeven maar kort de oven in en maken de brunch (of high tea) compleet.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(12) waardeer
engels gebak Wij zijn gek op scones! Ze hoeven maar kort de oven in en maken de brunch (of high tea) compleet. 20 stuks
4 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)
  • deegroller
  • bakkwast
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.
  2. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.
  3. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Serveer de scones met jam naar keuze en clotted cream.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Scones

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout

Snijd de koude boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom.

3
3

Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan.

4
4
  • 150 ml karnemelk

Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg.

5
5

Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

6
6

Bestuif het aanrecht met wat bloem.

7
7

Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit.

8
8

Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

9
9

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk.

10
10

Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

serveertip:

Serveer de scones met jam naar keuze en clotted cream.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.