bewaar
Scones
Scones
bewaar

Scones

Wij zijn gek op scones! Ze hoeven maar kort de oven in en maken de brunch (of high tea) compleet.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

125 g

ongezouten roomboter

450 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

50 g

poedersuiker

1

mespunt zout

150 ml

karnemelk

Dit heb je nodig

  • ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)

  • deegroller

  • bakkwast

  • bakpapier

Wij zijn gek op scones! Ze hoeven maar kort de oven in en maken de brunch (of high tea) compleet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, de bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

2

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

3

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

tip

serveertipServeer de scones met jam naar keuze en clotted cream.