Sco­nes met abri­ko­zen en aman­del

Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.

  • brunch
  • 16 stuks
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(3) waardeer
engels brunch Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam. 16 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan. Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en de helft van het amandelschaafsel door de kruimels. Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.
  2. Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
  3. Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.
video

Sco­nes met abri­ko­zen en aman­del

Recipevideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Scones met abrikozen en amandel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes met abri­ko­zen en aman­del

1
1
  • 100 g gedroogde abrikozen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm.

2
2
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 16 g bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 450 g zelfrijzend bakmeel

Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.

3
3
  • 175 ml karnemelk
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 15 g amandelschaafsel

Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en het amandelschaafsel door de kruimels.

4
4

Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.

5
5

Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik.

6
6

Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg.

7
7
  • 15 g amandelschaafsel

Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

8
8
  • 170 g clotted cream
  • 150 g abrikozenjam

Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.