Scones met abrikozen en amandel
Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g gedroogde abrikozen
- 150 g ongezouten roomboter (koud)
- 16 g bakpoeder
- ½ tl zout
- 450 g zelfrijzend bakmeel
- 175 ml karnemelk
- ½ tl gemalen kardemom
- 30 g amandelschaafsel
- 170 g clotted cream
- 150 g abrikozenjam
Keukenspullen
- bakpapier
- ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan. Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en de helft van het amandelschaafsel door de kruimels. Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.
- Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
- Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.

Scones met abrikozen en amandel
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 275 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 360 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Scones met abrikozen en amandel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scones met abrikozen en amandel
- 100 g gedroogde abrikozen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm.
- 150 g ongezouten roomboter
- 16 g bakpoeder
- ½ tl zout
- 450 g zelfrijzend bakmeel
Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.
- 175 ml karnemelk
- ½ tl gemalen kardemom
- 15 g amandelschaafsel
Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en het amandelschaafsel door de kruimels.
Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik.
Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg.
- 15 g amandelschaafsel
Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
- 170 g clotted cream
- 150 g abrikozenjam
Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.