Bechamelsaus

Bechamelsaus; een romige klassieker die je gemakkelijk zelf maakt met boter, bloem en melk. Lekker in lasagne en moussaka, en perfect als basis voor ragout en kaassaus. Grijp die garde en kloppen maar!

Bechamelsaus maken

Ingrediënten

Aantal personen

50 gram ongezouten roomboter

60 gram tarwebloem

500 ml volle melk

  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.

  2. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen. Roer af en toe.

  3. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

  4. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bechamelsaus maken

Bechamel maken? Na het zien van deze video kun je zelf deze romige witte saus maken. Allerhande laat zien hoe je dit doet. Kijk mee en leer stap voor stapbechamel maken. 

Roux maken
De basisingrediënten van een bechamelsaus zijn boter, bloem en melk. Laat de boter in een ruime steelpan smelten en doe in 1 keer de bloem erbij. Roer voortdurend met een houten lepel tot een gladde massa. Dit noe...

01:19

Direct aan de slag

Meer pastasauzen