Bechamelsaus
Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus; een romige klassieker die je gemakkelijk zelf maakt met boter, bloem en melk. Lekker in lasagne en moussaka, en perfect als basis voor ragout en kaassaus. Grijp die garde en kloppen maar!

Bechamelsaus recepten

Bechamelsaus maken
Bechamelsaus maken

Bechamelsaus maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml volle melk
Zet producten op mijn lijst
  1. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
  2. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.