bewaar
Bechamelsaus stap-voor-stap
Bechamelsaus stap-voor-stap
bewaar

Bechamelsaus stap-voor-stap

10 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

1 portie

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

300 ml

volle melk

Aan de slag

1

Verhit de boter in een pan tot die lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig.

2

Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2-3 min. op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, roer af en toe.

3

Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 min. en breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipBechamelsaus wordt gebruikt in lasagne, maar is ook een goede basis voor ragout en kaassaus.

bereidingstipDe truc voor een goede bechamelsaus: goed blijven roeren en steeds pas een volgend scheutje melk erbij doen als je het mengsel glad hebt geroerd.