bewaar
Gorgonzolasaus
Gorgonzolasaus
bewaar

Gorgonzolasaus

Breng je kaassaus eens naar een hoger level met deze gorgonzolasaus. Die heeft pit!

10 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

500 ml

volle melk

75 g

Italiaanse gorgonzola 55+

Breng je kaassaus eens naar een hoger level met deze gorgonzolasaus. Die heeft pit!

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in ca. 5 min. garen. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas een volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken.

2

Snijd ondertussen de gorgonzola in stukjes. Roer de gorgonzola door de bechamel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker bij pasta, vlees en geblancheerde haricots verts.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gorgonzolasaus

Breng je kaassaus eens naar een hoger level met deze gorgonzolasaus. Die heeft pit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig