Sprui­ten in gor­gon­zo­la­saus

(78) waardeer
bijgerecht 4 personen
3 78

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak de spruitjes schoon: verwijder het stronkje en eventueel de buitenste blaadjes. Kook de spruitjes in ruim water met wat zout in 10-15 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalotten op laag vuur in 5 minuten glazig. Strooi er de bloem en (versgemalen) peper naar smaak over. Schenk de melk bij de sjalotten. Breng de melk aan de kook en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken. Verbrokkel de kaas en roer hem door de warme melk. Laat de kaas al roerend smelten, zodat een mooie, dikke gebonden saus ontstaat. Laat de saus nog even inkoken als die nog te vloeibaar is. Doop ter controle een lepel in de saus. De saus heeft de juiste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft hangen. Giet de spruitjes af, doe ze over in een schaal en schenk de saus erover. Lekker bij tartaar en gekookte aardappels.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.