bewaar
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
bewaar

Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus

45 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

zout

6 eetlepels

boter

4 eetlepels

bloem

6 dl

melk

300 g

gorgonzola

peper

1 zak

voorgekookte aardappelschijfjes

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Knolselderij schillen en in dunne plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Selderij in ruim water met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken. Laten uitlekken. Intussen in steelpan 4 eetlepels boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerend scheutje voor scheutje melk toevoegen tot gladde, dunne saus ontstaat. Kaas boven saus verbrokkelen en laten smelten, terwijl saus nog iets indikt. Kaassaus op smaak brengen met peper. Ovenschaal invetten. Aardappelschijfjes laten uitlekken. Aardappelschijfjes en knolselderijplakken om en om in ovenschaal leggen. Kaassaus erover gieten. Schotel in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met gebakken schnitzels en groene salade.