Visschotel van Vlieland

Advertentie
Ingrediënten
- 4 takjes peterselie
- 1 ui
- 500 g kabeljauwfilet (of gemengde vissoorten, eventueel met mosselen)
- zout en versgemalen peper
- 1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g)
- 1½ dl droge witte wijn
- 1 citroen
- 1 eetlepel boter om in te vetten
Keukenspullen
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Peterselie fijn hakken. Ui pellen en in ringen snijden. Vis in stukken snijden, bestrooien met zout en peper en op bodem van schaal leggen. Uiringen over vis verdelen en aardappelschijfjes erop leggen. Aardappels bestrooien met zout, peper en peterselie. Besprenkelen met wijn. Citroen goed schoonboenen, in plakken snijden en op aardappels leggen. Boter in blokjes snijden en op visschotel leggen. Visschotel in ca. 30 minuten in oven gaar laten worden. Citroen verwijderen. Serveren met een frisse salade of gekookte venkel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g