bewaar
Visschotel van Vlieland
Visschotel van Vlieland
bewaar

Visschotel van Vlieland

45 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 takjes

peterselie

1

ui

500 g

kabeljauwfilet

zout en versgemalen peper

1 duopak

voorgekookte aardappelschijfjes

1½ dl

droge witte wijn

1

citroen

1 eetlepel

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Schaal invetten. Peterselie fijn hakken. Ui pellen en in ringen snijden. Vis in stukken snijden, bestrooien met zout en peper en op bodem van schaal leggen. Uiringen over vis verdelen en aardappelschijfjes erop leggen. Aardappels bestrooien met zout, peper en peterselie. Besprenkelen met wijn. Citroen goed schoonboenen, in plakken snijden en op aardappels leggen. Boter in blokjes snijden en op visschotel leggen. Visschotel in ca. 30 minuten in oven gaar laten worden. Citroen verwijderen. Serveren met een frisse salade of gekookte venkel.