bewaar
Forel met spek en uien
Forel met spek en uien
bewaar

Forel met spek en uien

35 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

forellen

2

rode uien

8 plakjes

gerookt ontbijtspek

(versgemalen) peper

2 theelepels

gedroogde dragon

20 g

koude boter of margarine

4 eetlepels

droge witte wijn

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Forellen afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Uien pellen en in ringen snijden. Elke forel met 2 plakjes spek omwikkelen. Ovenschaal invetten, forellen erin leggen en met peper bestrooien. Uienringen erop leggen. Dragon erover strooien. Boter in stukjes snijden en erover verdelen.

2

Forel in oven in ca. 20 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd wijn over forellen schenken. Forel met stoofvocht serveren. Lekker met venkel en aardappelpuree.