Forel met spek en uien

hoofdgerecht
4 personen
3
25
Advertentie
Ingrediënten
- 4 forellen
- 2 rode uien
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- (versgemalen) peper
- 2 theelepels gedroogde dragon
- 20 g koude boter of margarine
- 4 eetlepels droge witte wijn
- boter om in te vetten
Keukenspullen
- ovenschaal
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Forellen afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Uien pellen en in ringen snijden. Elke forel met 2 plakjes spek omwikkelen. Ovenschaal invetten, forellen erin leggen en met peper bestrooien. Uienringen erop leggen. Dragon erover strooien. Boter in stukjes snijden en erover verdelen.
- Forel in oven in ca. 20 minuten gaar bakken. Halverwege baktijd wijn over forellen schenken. Forel met stoofvocht serveren. Lekker met venkel en aardappelpuree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 2 g
- vet 26 g
Ook te zien in
Kookboek: België