Fo­rel met spek

(18) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • visklemmen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit en besprenkel de binnen- en buitenkant van de forellen met het citroensap. Snijd de peterselie fijn en meng het citroenrasp, de knoflook en 2 eetlepels olie erdoor. Bestrooi de buikholtes van de forellen met zout en (versgemalen) peper en vul ze met het peterseliemengsel. Wikkel om elke forel 4 plakjes ontbijtspek. Bestrijk de forellen dun met olie en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Leg de forellen in de ingevette visklemmen en rooster ze op een matig heet vuur in 10-15 minuten gaar. Keer de forellen regelmatig.

Tip:

Geen visklemmen? Vet dan het barbecuerooster heel goed in met olie voor u de vis gaat grillen. Zo voorkomt u dat de vis aan het rooster blijft plakken.

video

Fo­rel gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.