bewaar
Forel met spek in pakketje
Forel met spek in pakketje
bewaar

Forel met spek in pakketje

35 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4

forellen

2 tenen

knoflook

zout en peper

15 g

verse rozemarijn

8 plakken

ontbijtspek

2 eetlepels

kappertjes

5 eetlepels

olijfolie

6 eetlepels

witte wijn

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • bakpapier

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Forellen onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Knoflook pellen en fijn hakken. 4 Stukken bakpapier in het midden bestrijken met 1 eetlepel olie. Forellen met zout en peper bestrooien en midden op het bakpapier leggen. Helft van rozemarijn en helft van knoflook in de buik van de vissen stoppen. Rest van knoflook erover strooien, spek erop leggen en andere takjes rozemarijn erop leggen. Kappertjes erbij scheppen. Over elke vis 1 eetlepel olie en 1 eetlepel witte wijn schenken. Papier boven vis dichtvouwen en uiteinden dichtdraaien. Forellen op bakplaat leggen.

2

Forellen in de oven in ca. 20 minuten gaar bakken. Op elk bord 1 pakketje leggen. Lekker met tagliatelle met tomatensaus.