bewaar
Geroosterde forel met salsa verde
Geroosterde forel met salsa verde
bewaar

Geroosterde forel met salsa verde

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

15 g

verse basilicum

30 g

verse peterselie

2 theelepels

mosterd

1 eetlepel

witte-wijnazijn

125 ml

olijfolie

4

forellen

½

citroen

15 g

verse tijm

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • visklemmen

  • barbecue

Aan de slag

Met staafmixer of in keukenmachine knoflook, basilicum, peterselie, mosterd, azijn en 100 ml olijfolie tot gladde saus mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Met scherp mes beide zijden van forellen enkele malen inkerven. Buitenkanten en buikholten van forellen inwrijven met rest van olijfolie en citroensap, 1/2 tl zout en peper over vissen strooien. Tijm in 4 gelijke porties verdelen en takjes in buikholten van forellen stoppen. Forellen in visklemmen in ca. 10 min. op barbecue gaarroosteren; halverwege omdraaien. Serveren met saus salsa verde.

Forel grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:44 min.