bewaar
Potjesvlees
Potjesvlees
bewaar

Potjesvlees

2 uur 35 min. bereiden
3 uur wachten
25waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

uien

2 kleine

winterwortels

1

laurierblaadje

2

kruidnagels

2 takjes

tijm

500 g

konijnenbout

500 g

kippenbout

300 g

kalfspoulet

zout

(versgemalen) peper

2 dl

droge witte wijn

½ dl

witte-wijnazijn

4 blaadjes

gelatine

olie (om in te vetten)

Dit heb je nodig

  • grote braadpan

  • éénpersoons vormpjes à 1 1/2 dl

Aan de slag

Ui pellen en in parten snijden. Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen. Alle vleessoorten over groenten verdelen. Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten. Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat. Pan afdekken en aan de kook brengen. Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 1/2 uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot 1/3 laten inkoken. Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken. Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen. Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden. Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat. Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Potjesvlees storten en in plakken snijden. Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.

algemeenOok lekker als lunchgerecht.