bewaar
Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop
bewaar

Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 theelepel

kruidenbouillonpoeder

225 g

tuinerwten

3 blaadjes

gelatine

1 zakje

verse munt

½ bak

ricotta

2 eetlepels

mayonaise

(versgemalen) witte peper

1 dl

balsamicoazijn

1 theelepel

poedersuiker

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • timbaaltjes of hoge koffiekopjes, inhoud 1 dl

Aan de slag

1

In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.

2

Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren. Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.