Panna cotta (roompuddinkjes met aardbeien)

italiaans
nagerecht
4 personen
3
50
Advertentie
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 375 ml slagroom
- 3 blaadjes witte gelatine
- 45 g suiker
- 200 g aardbeien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- poedersuiker
- 1 eetlepel olie om in te vetten
Keukenspullen
- plasticfolie
- soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Vanillestokje in de lengte opensnijden. In steelpan 125 ml slagroom met vanillestokje al roerende aan de kook brengen. Op heel laag vuur ca. 8 minuten tegen de kook aan houden. Intussen blaadjes gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Suiker in room oplossen en pan van vuur nemen. Vanillestokje uit room nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerende in hete room oplossen. Pannetje met warme room in bak koud water zetten en 5 à 10 minuten laten afkoelen tot de room yoghurtdikte krijgt. Rest van slagroom stijfkloppen en luchtig door afgekoelde room scheppen. Vormpjes invetten met olie en roommengsel erin scheppen. Vormpjes afdekken met plasticfolie en ca. 3 uur in koelkast laten opstijven.
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en voorzichtig droogdeppen. Aardbeien halveren. Panna cotta op vier borden storten. Aardbeien ernaast scheppen. Enkele druppels balsamicoazijn over aardbeien druppelen. Aardbeien licht bestuiven met poedersuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 19 g
- vet 35 g
Ook te zien in
Kookboek: Italië 2