bewaar
Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien
Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien
bewaar

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien

45 min. bereiden
4 uur wachten
42waarderingen

Ingrediënten

125 g

aardbeien

6 blaadjes

basilicum

1

vanillestokje

150 g

suiker

10 blaadjes

laurier

4 blaadjes

gelatine

4 eetlepels

volle melk

200 ml

slagroom

350 g

volle kwark

2 eetlepels

grappa

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, vijzel of staafmixer

  • eenpersoons-puddingvormpjes (inhoud 150 ml)

Aan de slag

1

Aardbeien met basilicum omscheppen. In keukenmachine vanille met suiker fijn malen. Van vanillesuiker 100 g met 100 ml water aan de kook brengen en siroop 5 min. laten doorkoken. Van laurierblad nerf verwijderen. Kokend water over blad schenken, onmiddellijk uit water nemen en zeer fijn snijden. Laurier met enkele el suikersiroop in keukenmachine zo fijn mogelijk pureren, overige siroop erbij schenken.

2

Gelatine weken in koud water. Melk met helft van slagroom en rest van suiker aan de kook brengen en in 10 min. tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en door room roeren. Roommengsel in grotere kom met ijskoud water in 15 min. laten afkoelen tot geheel lobbig wordt.

3

Rest van slagroom lobbig kloppen en met kwark en grappa door mengsel scheppen. Over vormpjes verdelen en afgedekt in koelkast in ca. 4 uur laten opstijven.

4

Puddingvormpjes even in heet water dompelen en panna cotta op bord laten glijden. Lauriersiroop erover schenken en geheel met aardbeien garneren.

tip

algemeenDit nagerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita.