bewaar
Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus
Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus
bewaar

Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus

25 min. bereiden
3 uur wachten
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes

witte gelatine

250 ml

slagroom

1

vanillestokje

50 g

suiker

250 ml

karnemelk

4 eetlepels

bosvruchtenjam

4 eetlepels

bessenjenever

2

kletskoppen

Dit heb je nodig

  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Aan de slag

In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. In pan slagroom met vanillestokje aan de kook brengen en room ca. 5 min. zachtjes laten koken. Suiker al roerend in room oplossen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg eruit schrapen en vanillezaadjes weer door room roeren. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Room ca. 5 min. laten afkoelen. Karnemelk door room roeren en mengsel in soufflébakjes schenken. In koelkast panna cotta in 3 uur laten opstijven. In kom bosvruchtenjam en bessenjenever door elkaar roeren. Op soufflébakjes bordjes leggen, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Kletskoppen in tweeën breken en in panna cotta steken, bosvruchtensaus eromheen scheppen.

algemeenPanna cotta betekent letterlijk gekookte room. En hoewel er een beetje gesmokkeld wordt met gelatine, hebben de puddinkjes altijd ingekookte room met suiker als basis. Panna cotta wordt bijna altijd gegeten in combinatie met iets fruitigs.