bewaar
Espresso panna cotta met pistache
Espresso panna cotta met pistache
bewaar

Espresso panna cotta met pistache

35 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

pistachenoten

2 el

vloeibare honing

1 beker

slagroom

1

vanillestokje

50 g

suiker

2 sticks

espressopoeder

4 blaadjes

gelatine

Dit heb je nodig

  • bakpapier, 4 aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)

Aan de slag

1

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Voeg de honing toe en verhit 1 min. Schep de noten uit de pan op een stuk bakpapier en laat afkoelen.

2

Schenk intussen de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room. Houd 15 min. tegen de kook aan en verwijder het stokje.

3

Voeg de suiker en het espressopoeder toe aan de vanilleroom en roer totdat die zijn opgelost. Neem dan van het vuur. Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Laat ca. 30 min. afkoelen totdat de room iets dikker is geworden. Daardoor zakken de noten niet naar de bodem.

4

Hak de noten grof en voeg de helft toe aan de espressoroom. Verdeel over de timbaaltjes en zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

5

5 Neem de panna cotta's uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 15 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de rest van de noten.

tip

Panna cotta maken

Instructievideo - 04:18 min.