bewaar
Vanillesaus stap-voor-stap
Vanillesaus stap-voor-stap
bewaar

Vanillesaus stap-voor-stap

20 min. bereiden
222waarderingen

Ingrediënten

1 portie

250 ml

volle melk

250 ml

verse slagroom

1

vanillestokje

1 tl

maizena

2

middelgrote eieren

50 g

kristalsuiker

Aan de slag

1

Schenk de melk en de slagroom in een pan met een dikke bodem. Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit. Breng het melkmengsel met vanillemerg en -stokje aan de kook en laat het 10 min. op laag vuur doorkoken.

2

Los in een kommetje de maizena op in enkele druppels water. Splits de eieren (het eiwit wordt verder niet gebruikt). Klop in een grote kom de eidooiers, maizena en de suiker schuimig, totdat het mengsel bleek en romig wordt.

3

Schenk al roerend een scheut van de hete melk bij het eiermengsel. Klop het geheel goed door. Schenk het eiermengsel vervolgens in de pan met de hete melk. Verwarm de saus al roerend met een houten lepel tot de saus gebonden wordt. De saus blijft dan hangen aan de achterkant van de lepel en een erin getrokken streep blijft zichtbaar.

combinatietipVanillesaus is een klassieker bij (warme) appeltaart en ook erg lekker bij desserts als ijs en chocoladepudding of -mousse.

bereidingstipAls de saus maar niet te heet wordt. Dan gaat hij schiften en worden het stukjes roerei.

Binden van soepen en sauzen

Instructievideo - 00:47 min.