bewaar
Botercrème (voor macarons)
Botercrème (voor macarons)
bewaar

Botercrème (voor macarons)

Fluweelzacht en 'fluffy' tegelijk: deze botercreme leent zich perfect als vulling voor macarons.

15 min. bereiden
30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

30 porties

1

middelgroot ei

25 g

custardpoeder

50 g

fijne kristalsuiker

250 ml

volle melk

½

vanillestokje

150 g

ongezouten roomboter

50 g

witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

Fluweelzacht en 'fluffy' tegelijk: deze botercreme leent zich perfect als vulling voor macarons.

Aan de slag

1

Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Meng in een kom de eidooier, custardpoeder en kristalsuiker met een scheutje melk. Roer glad. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillemerg en het -stokje. Neem de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje.

2

Voeg al roerend met een garde een scheut warme melk toe aan het custardmengsel en meng tot een egale emulsie. Voeg geleidelijk al roerend de rest van de melk toe. Giet terug in de pan, zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat al roerend op laag vuur 1 min. doorkoken, tot het mengsel gebonden maar nog vloeibaar is.

3

Doe de banketbakkersroom (want dat is het nu) in een lage schaal. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.

4

Klop de zachte boter, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid in de keukenmachine of met de handmixer.

tip

bereidingstipDit recept is genoeg van ca. 30 macarons. Zoek op de site naar 1193608 voor het basisrecept van macarons.

variatietipJe kunt de botercrème ook kleuren met kleurstof. Voeg de kleurstof dan toe bij de custardpoeder.