bewaar
Karamelsaus stap-voor-stap
Karamelsaus stap-voor-stap
bewaar

Karamelsaus stap-voor-stap

15 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 porties

200 g

witte basterdsuiker

125 ml

verse slagroom

Aan de slag

1

Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.

2

Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.

combinatietipKaramelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.