Karamelsaus stap-voor-stap
Ingrediënten
4 porties
200 g
witte basterdsuiker
125 ml
verse slagroom
Aan de slag
Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.
Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.
Karamelsaus stap-voor-stap

bijgerecht
4 porties
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker op zeer laag vuur langzaam smelten. Roer gedurende het karameliseringsproces vooral niet in de pan. Neem, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de pan van het vuur. Laat de karamel niet te donker worden.
Verwarm de slagroom. Zet de koekenpan met karamel terug op het vuur. Schenk de warme slagroom al roerend scheut voor scheut bij de karamel. Verwarm de saus al roerend weer langzaam op als de vloeibare karamel te hard is geworden.
combinatietip:Karamelsaus smaakt heerlijk over desserts met ijs en over bijvoorbeeld vanillepudding.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)200 g witte basterdsuiker
125 ml verse slagroom