Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Zoete broodjes gevuld met kaneelsuiker, wie kan daar nee tegen zeggen? Met kant-en-klaar deeg maak je kaneelbroodjes ook nog eens makkelijk zelf. En dat is fijn, want warm uit de oven zijn ze het allerlekkerst.

Kaneelbroodjes recepten

Makkelijke kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Makkelijke kaneelbroodjes maken: zo doe je dat

Makkelijke kaneelbroodjes maken: zo doe je dat

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 60 g pecannoten
  • 270 g vers bladerdeeg
Zet producten op mijn lijst
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter in een steelpan op laag vuur smelten, neem direct van het vuur. Meng de kristalsuiker met de kaneel en hak de pecannoten fijn.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker en de pecannoten. Rol vanaf de lange kant strak op. Snijd 1 cm van de zijkanten eraf en snijd de rol in plakken van 1½ cm.
  3. Verspreid de rolletjes met de snijkant naar boven over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Makkelijke kaneelbroodjes

Cinnamon rolls of kaneelbroodjes bakken heb je zo gedaan met dit makkelijke recept. Lekker bij een high tea of brunch. Je kunt ze ook gemakkelijk van te voren maken en bewaren in een afgesloten trommel, de oven doet de rest.

INGREDIËNTEN
30 g roomboter
270 g vers bladerdeeg (rol)
3 el kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel
60 g pecannoten
bakpapier

00:22