Mak­ke­lij­ke ka­neel­brood­jes

Deze easy broodjes rol je in 10 min. de oven in!

  • brunch
  • 20 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(15) waardeer
brunch Deze easy broodjes rol je in 10 min. de oven in! 20 stuks
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter in een steelpan op laag vuur smelten, neem direct van het vuur. Meng de kristalsuiker met de kaneel en hak de pecannoten fijn.
  2. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker en de pecannoten. Rol vanaf de lange kant strak op. Snijd 1 cm van de zijkanten eraf en snijd de rol in plakken van 1½ cm.
  3. Verspreid de rolletjes met de snijkant naar boven over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Mak­ke­lij­ke ka­neel­brood­jes

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Makkelijke kaneelbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke ka­neel­brood­jes

1
1
  • 30 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter in een steelpan op laag vuur smelten, neem direct van het vuur.

2
2
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 60 g pecannoten

Meng de kristalsuiker met de kaneel en hak de pecannoten fijn.

3
3
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker en de pecannoten.

4
4

Rol vanaf de lange kant strak op. Snijd 1 cm van de zijkanten eraf en snijd de rol in plakken van 1½ cm.

5
5

Verspreid de rolletjes met de snijkant naar boven over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.