Chocolate chip cookies
Zijn chocolate chip cookies voor jou ook één van die koekjes waarvan je er altijd minstens drie moet eten? Bak ze eens zelf (met flinke brokken chocolade erin), dan heb je een voorraad voor elk moment. Lekker bij thee of koffie.

Chocolate chip cookies maken
Ingrediënten
8 porties
120 g
ongezouten roomboter
75 g
lichte basterdsuiker
75 g
fijne kristalsuiker
1
middelgroot ei
240 g
tarwebloem
1 mespunt
zout
½ tl
baking soda
100 g
Dr. Oetker chocolate chips
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
- Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel. Voeg de chocolate chips toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm. Laat in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Laat afkoelen.