bewaar
Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies
bewaar

Chocolate chip cookies

Koekjes bakken: die waar je er nooit maar eentje van kunt eten.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
1 uur wachten
73waarderingen

Ingrediënten

8 porties

120 g

ongezouten roomboter

75 g

lichte basterdsuiker

75 g

fijne kristalsuiker

1

middelgroot ei

240 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

½ tl

baking soda

100 g

Dr. Oetker chocolate chips

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Koekjes bakken: die waar je er nooit maar eentje van kunt eten.

Aan de slag

1

Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel. Voeg de chocolate chips toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm. Laat in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Laat afkoelen.

tip

variatietipMaak van het koekjesbeslag een chocolat chop cookie cake! Bekijk via deze link hoe je dat doet: https://www.instagram.com/allerhande/reels/