Cho­co­la­te chip coo­kies

Van die koekjes waar je er nooit maar eentje van kunt eten.

  • gebak
  • 8 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(23) waardeer
amerikaans gebak Van die koekjes waar je er nooit maar eentje van kunt eten. 8 stuks
4 23

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chocolade grof. Klop de boter (op kamertemperatuur) met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel. Spatel de chocolade erdoor. Kneed kort door. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes. Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm. Laat in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Laat afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Chocolate chip cookies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­te chip coo­kies

1
1
  • 100 g extra pure chocolade 70%

Snijd de chocolade grof.

2
2
  • 120 g ongezouten roomboter
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • 75 g fijne kristalsuiker

Klop de boter (op kamertemperatuur) met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec.

3
3
  • 1 middelgroot ei

Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ca. 30 sec.

4
4
  • 240 g tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • ½ tl baking soda

Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel. Spatel de chocolade erdoor. Kneed kort door.

5
5

Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes.

7
7

Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm.

8
8

Laat in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Laat afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.