Mega chocolate chip cookie met ijs & chocoladesaus
Van deze mega chocolate chip cookie eet je met z'n achten. Sharing is caring.

Advertentie
Ingrediënten
- 75 g ongezouten pecannoten
- 445 g HomeMade complete mix voor chocolate chip cookies
- 40 ml water
- 30 g AH Biologisch extra pure chocolade 72%
- 5 bollen slagroomijs
Keukenspullen
- mixer met deeghaken
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Meng de mix voor chocolate chip cookies, het water, de chocolade chunks uit het pak en 60 g pecannoten (per 8 personen) met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed vervolgens met de hand door tot een soepel deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van Ø 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat. Bak de mega cookie in ca. 25 min. gaar in de oven, laat 15 min. afkoelen.
- Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom (au bain-marie). Serveer de mega chocolate chip cookie met de bollen slagroomijs, besprenkel met de gesmolten chocolade en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 5 g
-
koolhydraten 41 g
waarvan suikers 27 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 160 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Mega chocolate chip cookie met ijs & chocoladesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mega chocolate chip cookie met ijs & chocoladesaus
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 75 g ongezouten pecannoten
Hak de pecannoten grof.
- 445 g HomeMade complete mix voor chocolate chip cookies
- 40 ml water
Meng de mix voor chocolate chip cookies, het water, de chocolade chunks uit het pak en 60 g pecannoten (per 8 personen) met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg.
Kneed vervolgens met de hand door tot een soepel deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van Ø 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat.
Bak de mega cookie in ca. 25 min. gaar in de oven, laat 15 min. afkoelen.
Breng ondertussen een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt.
- 30 g AH Biologisch extra pure chocolade 72%
Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom (au bain-marie).
- 5 bollen slagroomijs
Serveer de mega chocolate chip cookie met de bollen slagroomijs, besprenkel met de gesmolten chocolade en bestrooi met de rest van de pecannoten.