Tri­ple cho­co­la­te & coo­kie taart

Dit wonderschone kunstwerk is gemaakt met drie soorten chocolade én drie smaken chocolate chip cookies.

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(7) waardeer
nagerecht Dit wonderschone kunstwerk is gemaakt met drie soorten chocolade én drie smaken chocolate chip cookies. 20 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • ronde springvorm (Ø 18 cm)
  • handmixer
  • paletmes
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Maal 6 cookies in de keukenmachine fijn. Voeg terwijl de machine draait de gesmolten boter toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het cookie-mengsel gelijkmatig over de bodem. Zet tot gebruik in de koelkast. Hak ⅔ pure chocolade grof en smelt het au bain-marie. Klop ⅔ van de slagroom stijf. Klop met de mixer de chocolade door ⅓ mascarpone. Klop de helft van de geklopte slagroom kort door de chocoladeroom, verdeel het over de cookiebodem en strijk glad. Verkruimel de cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Hak de melkchocolade grof en smelt au bain-marie. Roer de chocolade door de helft van de rest van de mascarpone. Klop de rest van de geklopte slagroom kort door de melkchocoladeroom, verdeel het over de pure chocolademousse en strijk glad. Verkruimel de laatste cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de rest van de slagroom met de Klop-Fix stijf. Roer de chocolade door de rest van de mascarpone. Klop de slagroom kort door de witte chocoladeroom en verdeel het over de cookies. Strijk glad of maak er een mooie swirl in. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Hak de rest van de pure en de witte chocolade apart van elkaar grof. Smelt ze gelijktijdig maar afzonderlijk van elkaar au bain-marie. Schenk de pure chocolade op een kleine met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad met een paletmes. Zigzag de witte chocolade erover, meng erdoor voor een marmereffect en bestrooi met de parels en frambozen. Laat stollen in de koelkast tot gebruik. Verwijder de springvorm en breek de chocolade in grove schotsen. Garneer de taart ermee.

Tip:

Wikkel een keukendoek gedrenkt in heel heet water 3 seconden om de springvorm als je de taart niet uit de vorm krijgt. Doe dit niet te lang want anders lopen de kleuren chocolade in elkaar door.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Triple chocolate & cookie taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tri­ple cho­co­la­te & coo­kie taart

1
1
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 200 g AH choc chip cookies wit-melk-puur

Smelt de boter in een steelpan. Maal 6 cookies in de keukenmachine fijn. Voeg terwijl de machine draait de gesmolten boter toe.

2
2

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het cookie-mengsel gelijkmatig over de bodem. Zet tot gebruik in de koelkast.

3
3
  • 200 g pure chocolade 70%
  • 333 ml verse slagroom
  • 250 g mascarpone

Hak de pure chocolade grof en smelt het au bain-marie. Klop de slagroom stijf. Klop met de mixer de chocolade door de mascarpone.

4
4

Klop de helft van de geklopte slagroom kort door de chocoladeroom, verdeel het over de cookiebodem en strijk glad.

5
5

Verkruimel 1 cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 200 g melkchocolade
  • 250 g mascarpone

Hak de melkchocolade grof en smelt au bain-marie. Roer de chocolade door 250 gram mascarpone.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

7
7

Klop de rest van de geklopte slagroom kort door de melkchocoladeroom, verdeel het over de pure chocolademousse en strijk glad.

8
8

Verkruimel de laatste cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast.

9
9
  • 250 g witte chocolade
  • 1 zakje klop-fix
  • 167 ml verse slagroom

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de rest van de slagroom met de Klop-Fix stijf.

10
10
  • 250 g mascarpone

Roer de chocolade door de rest van de mascarpone. Klop de slagroom kort door de witte chocoladeroom en verdeel het over de cookies.

11
11

Strijk glad of maak er een mooie swirl in. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.

12
12
  • 100 g pure chocolade 70%
  • 50 g witte chocolade

Hak de rest van de pure en de witte chocolade apart van elkaar grof. Smelt ze gelijktijdig maar afzonderlijk van elkaar au bain-marie.

13
13

Schenk de pure chocolade op een kleine met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad met een paletmes.

14
14
  • 1 el zachte zilveren parels
  • 1 el gevriesdroogde frambozen

Zigzag de witte chocolade erover, meng erdoor voor een marmereffect en bestrooi met de parels en frambozen. Laat stollen in de koelkast tot gebruik.

15
15

Verwijder de springvorm en breek de chocolade in grove schotsen. Garneer de taart ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.