bewaar
Triple chocolate & cookie taart
Triple chocolate & cookie taart
bewaar

Triple chocolate & cookie taart

Dit wonderschone kunstwerk is gemaakt met drie soorten chocolade én drie smaken chocolate chip cookies.

1 uur 15 min. bereiden
1 uur wachten
29waarderingen

Ingrediënten

20 personen

50 g

ongezouten roomboter

200 g

AH choc chip cookie wit-melk-puur

300 g

pure chocolade 70%

500 ml

verse slagroom

750 g

mascarpone

200 g

melkchocolade

300 g

witte chocolade

1 zakje

klop-fix

1 el

zachte zilveren parels

1 el

gevriesdroogde fruit mix

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • ronde springvorm (Ø 18 cm)

  • handmixer

  • paletmes

  • bakpapier

Dit wonderschone kunstwerk is gemaakt met drie soorten chocolade én drie smaken chocolate chip cookies.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan. Maal 6 cookies in de keukenmachine fijn. Voeg terwijl de machine draait de gesmolten boter toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het cookie-mengsel gelijkmatig over de bodem. Zet tot gebruik in de koelkast. Hak ⅔ pure chocolade grof en smelt het au bain-marie. Klop ⅔ van de slagroom stijf. Klop met de mixer de chocolade door ⅓ mascarpone. Klop de helft van de geklopte slagroom kort door de chocoladeroom, verdeel het over de cookiebodem en strijk glad. Verkruimel de cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Hak de melkchocolade grof en smelt au bain-marie. Roer de chocolade door de helft van de rest van de mascarpone. Klop de rest van de geklopte slagroom kort door de melkchocoladeroom, verdeel het over de pure chocolademousse en strijk glad. Verkruimel de laatste cookie boven het midden van de taart (houd de randen vrij). Zet tot gebruik in de koelkast. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de rest van de slagroom met de Klop-Fix stijf. Roer de chocolade door de rest van de mascarpone. Klop de slagroom kort door de witte chocoladeroom en verdeel het over de cookies. Strijk glad of maak er een mooie swirl in. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.

3

Hak de rest van de pure en de witte chocolade apart van elkaar grof. Smelt ze gelijktijdig maar afzonderlijk van elkaar au bain-marie. Schenk de pure chocolade op een kleine met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad met een paletmes. Zigzag de witte chocolade erover, meng erdoor voor een marmereffect en bestrooi met de parels en het gevriesdroogde fruit. Laat stollen in de koelkast tot gebruik. Verwijder de springvorm en breek de chocolade in grove schotsen. Garneer de taart ermee.

algemeenWikkel een keukendoek gedrenkt in heel heet water 3 seconden om de springvorm als je de taart niet uit de vorm krijgt. Doe dit niet te lang want anders lopen de kleuren chocolade in elkaar door.

Triple chocolate & cookie taart

Instructievideo - 00:46 min.