Sneeuw­pop­truf­fel op een stok­je

Geen sneeuw voor echte sneeuwpoppen? Duik de keuken in voor deze winterse gebakjes.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Geen sneeuw voor echte sneeuwpoppen? Duik de keuken in voor deze winterse gebakjes. 10 stuks
1 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • 10 papieren rietjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de schil van de citroen. Maal de chocolate chip cookies fijn in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp en de roomkaas toe en meng goed. Maak balletjes van het koekjesmengsel.
  2. Meng voor de oranje wortelneusjes van de sneeuwpopjes 1 druppel rode en 1 druppel van de gele kleurstofstift met de marsepein. Zet apart. Maak van de rest van de marsepein gelijke balletjes. Duw met je duim een holletje in de koekballetjes, duw de marsepeinballetjes erin en maak weer dicht. Zet de balletjes afgedekt in de koelkast.
  3. Hak de witte chocolade fijn. Smelt de chocolade langzaam in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt; neem zodra de chocolade is gesmolten de kom uit de pan. Haal de gevulde koekballetjes door de gesmolten chocolade en zet ze in twee rijen op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat er net voldoende chocola aan hangt dat er een klein plasje ontstaat als je het balletje neerzet. Dit suggereert het smelten van het sneeuwpopje.
  4. Druk de rietjes al draaiend voorzichtig boven in de balletjes, tot aan de vulling. Laat ze 15 min. opstijven in de koelkast. Vorm ondertussen miniworteltjes van de oranje gekleurde marsepein voor de neusjes van de sneeuwpopjes. Druk deze in de chocoladeballetjes. Laat weer 15 min. afkoelen in de koelkast. Maak met de choco decoratiestift oogjes en een mond op de sneeuwpopjes.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Sneeuwpoptruffel op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sneeuw­pop­truf­fel op een stok­je

1
1
  • 1 citroen
  • 225 g chocolate chip cookies

Rasp de schil van de citroen. Maal de chocolate chip cookies fijn in de keukenmachine.

2
2
  • 100 g roomkaas

Voeg het citroenrasp en de roomkaas toe en meng goed. Maak balletjes van het koekjesmengsel.

3
3
  • 1 druppel rode kleurstof
  • 1 druppel gele kleurstof
  • 10 g marsepein

Meng voor de oranje wortelneusjes van de sneeuwpopjes 1 druppel rode en 1 druppel van de gele kleurstof met de marsepein. Zet apart.

4
4
  • 40 g marsepein

Maak van de rest van de marsepein 10 gelijke balletjes.

5
5

Duw met je duim een holletje in de koekballetjes, duw de marsepeinballetjes erin en maak weer dicht. Zet de balletjes afgedekt in de koelkast.

6
6
  • 200 g witte chocolade

Hak de witte chocolade fijn. Smelt de chocolade langzaam in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

7
7

Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet wordt; neem zodra de chocolade is gesmolten de kom uit de pan.

8
8

Haal de gevulde koekballetjes door de gesmolten chocolade en zet ze in twee rijen op een vel bakpapier.

9
9

Zorg ervoor dat er net voldoende chocola aan hangt dat er een klein plasje ontstaat als je het balletje neerzet. Dit suggereert het smelten van het sneeuwpopje.

10
10

Druk de rietjes al draaiend voorzichtig boven in de balletjes, tot aan de vulling. Laat ze 15 min. opstijven in de koelkast.

11
11

Vorm ondertussen miniworteltjes van de oranje gekleurde marsepein voor de neusjes van de sneeuwpopjes.

12
12
  • 1 decoratiestift choco

Druk deze in de chocoladeballetjes. Laat weer 15 min. afkoelen in de koelkast. Maak met de choco-decoratiestift oogjes en een mond op de sneeuwpopjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.