bewaar
Romig sinaasappeltoetje
Romig sinaasappeltoetje
bewaar

Romig sinaasappeltoetje

3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig?

25 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

handsinaasappels

100 g

roomkaas naturel

250 g

volle kwark

4 el

kristalsuiker

8

chocolate chip cookies

Dit heb je nodig

  • glazen of coupes

3 woorden: chocolate chip cookies. Meer redenen heb je toch eigenlijk niet nodig?

Aan de slag

Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Klop de roomkaas luchtig met de kwark en meng de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp erdoor. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappelpartjes boven een kom tussen de vliesjes uit en vang vrijkomend sap op. Knijp de vliesjes uit en gooi deze weg. Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de glazen of coupes. Houd voor elke coupe een sinaasappelpartje achter voor garnering en verdeel de rest van de partjes over de glazen. Besprenkel met het opgevangen sap. Schep het roomkaasmengsel op de sinaasappel. Garneer met de achtergehouden sinaasappelpartjes en de rest van het sinaasappelrasp.