
Prei-tuinerwtensoep met basilicum
Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel.
280 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
2 el
milde olijfolie
400 g
gesneden prei
1 liter
kraanwater
2
AH BASIC groentebouillontabletten
15 g
verse basilicum
150 g
witte kaas
450 g
diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
staafmixer
Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel.
Aan de slag
1
Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken.
2
Snijd ondertussen het basilicum in reepjes en de witte kaas in blokjes. Voeg de tuinerwten toe aan de soep en laat nog 2 min. koken. Schep ¾ van het basilicum erdoor, zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel over de borden en bestrooi met de witte kaas en de rest van het basilicum.