Prei-tui­n­erw­ten­soep met ba­si­li­cum

Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel.

(14) waardeer
hoofdgerecht Deze vegetarische soep staat in een kwartiertje op tafel. 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken.
  2. Snijd ondertussen het basilicum in reepjes en de witte kaas in blokjes. Voeg de tuinerwten toe aan de soep en laat nog 2 min. koken. Schep driekwart van het basilicum erdoor, zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel over de borden en bestrooi met de witte kaas en de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Prei-tuinerwtensoep met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-tui­n­erw­ten­soep met ba­si­li­cum

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten

Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 5 min. koken.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 150 g witte kaas
  • 450 g diepvries tuinerwten

Snijd ondertussen het basilicum in reepjes en de witte kaas in blokjes. Voeg de tuinerwten toe aan de soep en laat nog 2 min. koken.

3
3

Schep driekwart van het basilicum erdoor, zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel over de borden en bestrooi met de witte kaas en de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.