bewaar
Tuinerwtensoep met basilicum
Tuinerwtensoep met basilicum
bewaar

Tuinerwtensoep met basilicum

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

1 eetlepel

olijfolie

1

sjalot

1 zakje

verse basilicum

450 g

tuinerwten

800 ml

groentebouillon

100 g

sperziebonen

2 stengels

bleekselderij

1 theelepel

gedroogd bonenkruid

½ theelepel

(versgeraspte) nootmuskaat

150 g

Griekse yoghurt

1 duobakje

hamblokjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 min. fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren. Soep 5-6 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.

tip

algemeenRoer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.