bewaar
Schuimige courgettesoep met bieslook en toast
Schuimige courgettesoep met bieslook en toast
bewaar

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

25 min. bereiden
10 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

150 g

courgette

2 el

traditionele olijfolie

500 ml

groentebouillon van tablet

4 el

droge witte wijn

15 g

verse basilicum

50 g

diepvries tuinerwten

4 sneetjes

witbrood

25 g

verse bieslook

150 ml

halfvolle melk

1 el

roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de sjalot fijn en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.

2

Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 15 min. zachtjes koken. Snijd de basilicum in reepjes. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en het basilicum toe.

3

Haal ondertussen de korsten van het brood, rooster het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin. Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 min. in de oven omkrullen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn.

4

Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 el bieslook. Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde. Verdeel de soep over (hittebestendige glazen) kommen. Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel. Strooi de rest van de bieslook erover. Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.