bewaar
Tomatensaus
Tomatensaus
bewaar

Tomatensaus

Zó maak je een goede tomatensaus.

35 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

850 ml

Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik

20 g

verse Italiaanse kruiden

1 tl

kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Zó maak je een goede tomatensaus.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

2

Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.

variatietipJe kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).

bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.