bewaar
Tomatensaus
Tomatensaus
bewaar

Tomatensaus

15 min. bereiden
25 min. wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

20 g

verse Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

2

Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.

tip

bereidingstipBereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

Tomatensaus maken

Instructievideo - 00:40 min.