bewaar
Tomaten-kipsaus
Tomaten-kipsaus
bewaar

Tomaten-kipsaus

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4 el

olijfolie

4 tenen

knoflook

2 blikken

gepelde tomaten

1 pak

tuinerwten

175 g

kipfilet

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm 2 el olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de tuinerwten toe en kook op laag vuur nog 4 min.

2

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenLekker met farfalle (pasta), tuinbonen en wat kort gebakken ontbijtspek.

algemeenVariatietip: Geef de saus een frisse smaak door hem te bestrooien met verse munt en bosuiringetjes.